Jean-Michel Jarre

Jean-Michel Jarre er en fransk musiker og komponist, der er kendt for sin brug af synthesizere i sin musik. Jarre startede sin karriere i 1970’erne og blev hurtigt en af de førende figurer inden for elektronisk musik. Han var en pioner inden for brugen af synthesizere, og hans musik har været med til at sætte standarden for, hvad der kan laves med denne teknologi.

Jarre har brugt en række forskellige synthesizere i sin musik, herunder modeller som Moog Minimoog og Roland Jupiter-8. Han har også været en tidlig adopter af samplers og sequencers, som han har brugt til at skabe komplekse lydlandskaber og rytmer. Jarre er kendt for at skabe musik med en stor dybde og dimension, og hans brug af synthesizere har været en central del af hans lyd.

Jarre har udgivet en række kritikerroste albums gennem årene, herunder Oxygène, Equinoxe og Zoolook. Han er også kendt for sine imponerende live-shows, hvor han bruger et væld af lydteknologi, herunder laser og pyroteknik, for at skabe en unik visuel og auditiv oplevelse. Jarre har været en stor inspiration for mange musikere og producenter, og hans brug af synthesizere har været med til at definere den elektroniske musikscene.